Διαμάντι (Diamond)  

Φυσικό κρύσταλλο Διαμαντιού!Φυσικό κρύσταλλο Διαμαντιού!

Φυσικό κρύσταλλο Διαμαντιού!

  • Ομάδα : Αυτοφυή στοιχείο
  • Κρυσταλλικό Σύστημα : Κυβικό
  • Χημικός Τύπος : C
  • Σκληρότητα : 10
  • Ειδικό Βάρος : 3,52
  • Σχισμός :  Τέλειος
  • Θραυσμός : Κογχώδης
  • Χρώμα :  Άχρωμο: διαφανές. Μπορεί να είναι λευκό, μπλε, καστανό, πράσινο, γκρι, πορτοκαλί, ρόδινο, κόκκινο, κίτρινο, ή και μαύρο
  • Γραμμή Σκόνης : Λευκή
  • Λάμψη : Αδαμαντώδης, οι άκοποι κρύσταλλοι φαίνονται λιπαρή
  • Φωταύγεια ( Φθορισμός) : Μπλε, ρόδινη, κίτρινη και πράσινη

Το διαμάντι είναι η πιο σκληρή φυσική ύλη στη Γη. Είναι το πιο πολύτιμο από όλα τα πετράδια και έχει τεράστια ποικιλία χρήσεων σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές. Τα διαμάντια που είναι καθαρά, διαφανή άχρωμα ή με λεπτή ελαφριά απόχρωση θεωρούνται τα πιο πολύτιμα πετράδια και χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία και στη διακόσμηση. Τα λιγότερο καθαρά δείγματα φυσικών διαμαντιών χρησιμεύουν ως διατρητικά και λειαντικά υλικά.

Κοπή και καράτια

Τα διαμάντια διαχωρίζονται και πριν και μετά την κοπή με βάση τη διαύγεια, το χρώμα, την κοπή, και τα καράτια. Καράτι είναι η μονάδα μέτρησης βάρους που χρησιμοποιείται για τα διαμάντια και μερικά άλλα πολύτιμα πετράδια. Συνήθως υπάρχον αποκλίσεις μεταξύ των διάφορων αρχών, αλλά τώρα έχει τυποποιηθεί σε 0,2 γραμμάρια. Τα καλύτερης ποιότητας διαμάντια λέγονται “λεπτότερα λευκά” ή “ρίβερ”ανάλογα με τη χώρα όπου έγινε ο διαχωρισμός. Η αξία ενός διαμαντιού αυξάνεται αναλογικά με την απουσία χρώματος και εγκλεισμάτων.

Κόβεται πάντοτε με αδαμαντοκόπτες (κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να το επηρεάσει). Αν είναι καλά κομμένο, το διαμάντι θα δείξει αυτό που είναι γνωστό ως “φλόγα” (έγχρωμα φώτα που προκαλούνται από τη διάθλαση του λευκού φωτός μέσα στο πετράδι). Ένα πετράδι που έχει κοπεί άσχημα πρέπει να ρετουσαριστεί για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η συνακόλουθη απώλεια βάρους εκφράζεται σε απώλεια αξίας. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις κοπές διαμαντιών, και ειδικότερα της κοπής μπριγιάν.

Βιομηχανικές χρήσεις 

Μια χούφτα ακατέργαστα φυσικά Διαμάντια

Μια χούφτα ακατέργαστα φυσικά Διαμάντια

Οι κύριες βιομηχανικές χρήσεις του διαμαντιού είναι ως διατρητικό και ως κοπτικό εργαλείο. Διαμάντια χρησιμοποιούνται σε μερικές υψηλής ποιότητας βελόνες χάι-φάι, ενώ νυστέρια από διαμάντι χρησιμοποιούνται για την κοπή λεπτών τμημάτων ανθρώπινου ιστού προς εξέταση σε ηλεκτρονικά μικροσκόπια. Συνθετικά διαμάντια παράγονται από το 1955 και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην βιομηχανία.

Διάσημα Διαμάντια

Τα διαμάντια ανακαλύφθηκαν στην Γκολκόντα της Ινδίας και τα διασημότερα δείγματα προέρχονται από αυτή την χώρα. Ανάμεσα τους είναι και το μπλε διαμάντι Χόουπ βάρους 112 ct που στεγάζεται στο Σμιθσόνιο Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Το διαμάντι “Ρίτζεντ 137 ct” και το “Σανσί 55 ct”  άνηκαν στον βασιλιά Λουδοβίκο 15ο της Γαλλίας και σήμερα εκτίθενται στο Λούβρο. Το Κοχινούρ (που σημαίνει “όρος της φωτιάς” στα περσικά) ζυγίζει 108 Ct  και ανήκει στα κοσμήματα του βρετανικού στέμματος. Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί προέρχεται από την Νότια Αφρική. Το διαμάντι “Κούλιναν 3.106 ct” βρέθηκε στο αδαμαντωρυχείο Πρεμιέ κοντά στην Πραιτώρια. Από αυτό κόπηκε ο “Αστέρας της Αφρικής 530 ct” (ανήκει και αυτό στα κοσμήματα του βρετανικού στέμματος), που εκτίθεται στον πύργο του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικά Διαμαντιού

Το διαμάντι είναι μια μορφή του αυτοφυούς στοιχείου άνθρακας. Κατέχει το 10 στην κλίμακα του Μος για την σκληρότητα και χαράζεται μόνο από άλλα διαμάντια (αυτή είναι δοκιμή για τα αυθεντικά διαμάντια). Οι κρύσταλλοι του ανήκουν στο κυβικό σύστημα συμμετρίας, σχηματίζουν συνήθως οκτάπλευρα σχήματα με αποστρογγυλωμένες ακμές και ελαφρά κυρτές έδρες, αλλά μπορεί να είναι και κύβοι με καμπύλες έδρες. Καθώς τα άτομα του άνθρακα είναι ομοιόμορφα διαταγμένα, οι κρύσταλλοι του διαμαντιού έχουν υψηλή αντοχή. Τα κατώτερα διαμάντια με πιο στρογγυλά σχήματα ονομάζονται “μπόρτ και καρμπονάτο” (μαύρο διαμάντι): αυτά χρησιμοποιούνται βιομηχανικά ως κοπτικά και διατρητικά υλικά. Τα πιο δημοφιλή διαμάντια είναι τα άχρωμα, μπορεί όμως να βρεθούν σε πολλά χρώματα και, ανάλογα με τα εγκλείσματα, να είναι λευκά, μαύρα, μπλε, καστανά, πράσινα, γκρι, πορτοκαλί, ρόδινα, κόκκινα και κίτρινα. Η γραμμή σκόνης όμως είναι πάντοτε λευκή.

Το διαμάντι είναι καθαρός άνθρακας. Όταν θερμανθεί καίγεται και εκλύει διοξείδιο του άνθρακα. Μπορεί να είναι το πιο σκληρό ορυκτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άθραυστο. Ένα δυνατό χτύπημα το σπάζει. Στην πραγματικότητα τα διαμάντια είναι εύθραυστα και έχουν εύκολο σχισμό. Έχουν μια ζωηρή λάμψη και φαίνονται να φωταυγάζουν όταν τεθούν κάτω από υπεριώδεις ακτίνες.

Προέλευση Διαμαντιών 

Εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας διαμάντια σε κοπή μπριγιάν!

Εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας διαμάντια σε κοπή μπριγιάν!

Τα διαμάντια είναι σποραδικά κατανεμημένα και βρίσκονται κυρίως σε κιμπερλίτη, ένα ηφαιστειακό εκρηξιγενές πέτρωμα που πρωτοανακαλύφθηκε στο Κίμπερλι της Νότιας Αφρικής, τον 19ο αιώνα. Ο κιμπερλίτης σχηματίζει σωληνοειδής διεισδύσεις που ανέρχονται από βάθη 100 χλμ και πλέον κατά την διάρκεια ηφαιστειακών αναδύσεων. Πριν από την ανακάλυψη του κιμπερλίτη, τα περισσότερα διαμάντια προέρχονταν από αλλουβιακές  αποθέσεις (κυρίως χαλίκια, ποτάμια ή θάλασσα). Πρώτη πηγή διαμαντιών ήταν η Ινδία της οποίας έχουν εξαντληθεί. Το 1725 ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα στη Βραζιλία και το 1867 στη Νότια Αφρική. Στη δεκαετία του 1850 ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες στην Σιβηρία, όπου η φλέβα Μιρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα διαμαντιών στον κόσμο. Στη δεκαετία του 1970 ανακαλύφθηκαν διαμάντια στην Αυστραλία που είναι σήμερα η πρώτη παραγωγός χώρα διαμαντιών στον κόσμο. Εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υπάρχουν επίσης στις χώρες : Αγκόλα, Βόρνεο, Μποτσουάνα, Γκάνα, Γουινέα, Γουιάνα, Ναμίμπια, Σιέρα Λεόνε, Τανζανία και Βενεζουέλα.

Ενεργειακές ιδιότητες των Διαμαντιών

Τα διαμάντια αντιπροσωπεύουν την πίστη, την αγάπη, την αγνότητα, την αθωότητα, και τις σχέσεις που γεμίζουν με αγάπη. Εμπνέει τη δημιουργικότητα, εφευρετικότητα, την πίστη, την αντοχή, και βοηθά στην εκδήλωση της αφθονίας σε όλους τους τομείς της ζωής. Καθώς το σκληρότερο ορυκτό απ ‘όλα, είναι ιδιαίτερα αγαπητό λόγω της ομορφιάς του, έχουν την ικανότητα να αντανακλούν το φως με ένα ειδικό τρόπο. Το διαμάντι φέρνει καθαρότητα και σαφή θετική επίλυση όλων των προβλημάτων που μας ενοχλούν, ειδικά όταν έχουμε γίνει πρόθυμοι να παραδεχτούμε τις λάθος αντιλήψεις και προσεγγίσεις μας, ή τις εξωπραγματικές προσδοκίες μας. Τα Διαμάντια όταν συνεργαστούν με άλλους κρυστάλλους ενισχύουν την ενέργεια και των άλλων λίθων, με σκοπό η ενεργειακές ιδιότητες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θεραπείας.  

Υποκίτρινα διαμάντια σε φυσικά σχήματα!

Υποκίτρινα διαμάντια σε φυσικά σχήματα!


Τα διαμάντια είναι οι βασιλιάδες όλων των κρυστάλλων, είναι οι πέτρες του νου και οι λίθοι των πλοιάρχων. Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία, το πιο ισχυρό κρύσταλλο που μπορεί να φανταστεί κανείς στον τομέα της μεταφυσικής. Είναι σε θέση να επιτευχθεί βαθιά μέσα μας στο άνοιγμα πολύ περισσότερο των πνευματικών πορτών από οποιαδήποτε άλλη πέτρα. Ακόμα περισσότερο το διαμάντι είναι σε θέση να φέρει την αφθονία και την εκπλήρωση των επιθυμιών ατομικά ή σε μια επιχείρηση.

Αυτός ο πολύτιμος λίθος είναι σε θέση να καθαρίσει τα ενεργητικά εμπόδια σας. Με την αυξημένη αίσθηση του αυτοσεβασμού τα διαμάντια θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα δικά σας συναισθηματικά εμπόδια. Αυτό θα σας φέρει εσωτερική ειρήνη και την αίσθηση της ηρεμίας. Τα διαμάντια είναι επίσης ικανά να θέσουν μακριά τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις που μπορεί να θέλουν να βρουν το δρόμο τους για να σας, αυξάνοντας έτσι τη σωματική, ψυχική και πνευματική σας ενέργεια, και φέρνουν θετική ψυχική στάση. Θα επιτρέψουν νέα πράγματα να αρχίζουν να συμβαίνουν στη ζωή σας. Θα αυξήσουν την ενέργειά σας σε διάφορα επίπεδα, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης διότι βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων στο σώμα.

Στο διαλογισμό, ως μια πέτρα του πνεύματος, βοηθά το μυαλό να απαγκιστρωθεί από τις ανεπιθύμητες και περιττές σκέψεις, φέρνοντας πνευματική διαύγεια όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Πράγματι, η εικόνα ενός τέλειου λαμπερού διαμαντιού χρησιμοποιήθηκε συχνά σε πρακτικές διαλογισμού διαφόρων πνευματικών παραδόσεων για χιλιάδες χρόνια.