Καπνίας Χαλαζίας ( Smoky Quartz )

Titoshop.gr Εκπληκτικοί Κρύσταλλοι Καπνία Χαλαζία

Εκπληκτικοί Κρύσταλλοι Καπνία Χαλαζία

  • Ομάδα : Οξείδια
  • Κρυσταλλικό Σύστημα : Τριγωνικό
  • Χημικός Τύπος : SiO2 με Ti
  • Σκληρότητα : 7
  • Ειδικό Βάρος : 2,65
  • Σχισμός : Δεν Παρουσιάζει.
  • Θραυσμός : Κογχώδης έως ανώμαλος.
  • Χρώμα : Καστανό προς Μαύρο.
  • Γραμμή Σκόνης : Λευκή
  • Λάμψη : Υαλώδης
  • Φωταύγεια (Φθορισμός) : Δεν Παρουσιάζει.
  • Αναβάθμιση : Με θέρμανση, ακτινοβολία.

Ιστορικά στοιχεία Καπνία Χαλαζία

Καμία συλλογή ορυκτών δεν θεωρείται πλήρης αν δεν περιέχει ένα δείγμα του ωραίου Καπνία χαλαζία. Ο Καπνίας Χαλαζίας είναι διαφανής και συνήθως έχει μια από τις πολλές αποχρώσεις του καστανού. Τα μαύρα δείγματα ονομάζονται μελάς (μαύρος) χαλαζίας . Ο καπνίας ονομάζεται μερικές φορές και «κέρνγκορμ» , από το όρος της Σκοτίας . Η λέξη χαλαζίας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική Χάλαζα , που σημαίνει « χαλάζι ». Ο χαλαζίας είναι ένα διαυγές άχρωμο ορυκτό. Μεταβάλλεται σε ημιπολύτιμο καπνία με μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες επιδράσεις : με φυσική υπεριώδη ακτινοβολία , με την ακτινοβολία που δημιουργείται όταν διασπώνται μέσα στη Γη διάφορα ραδιενεργά στοιχεία , όπως το ουράνιο , ή με την παρουσία μικρών εγκλεισμάτων μαγγανίου. Ωστόσο , παρά τα σημαντικό ρόλο που παίζει η ραδιενέργεια στο σχηματισμό πολλών δειγμάτων αυτού του πετραδιού , δεν είναι ασταθές, ούτε και επικίνδυνο.

Χαρακτηριστικά Καπνία Χαλαζία

Titoshop.gr Κρύσταλλοι Καπνό-Κιτρίνη Χαλαζία

Κρύσταλλοι Καπνό-Κιτρίνη Χαλαζία

Όπως όλες οι μορφές χαλαζία , κάθε μόριο του καπνία χαλαζία αποτελείται από ένα άτομο πυριτίου ενωμένο με δύο άτομα οξυγόνου. Έτσι είναι μέλος της ομάδας των οξείδιον ορυκτών και πετραδιών , αν και μπορεί να ταξινομηθεί επίσης και ως πυριτικό γιατί περιέχει πυρίτιο. Οι κρύσταλλοι του καπνία χαλαζία ανήκουν στο περίπλοκο τριγωνικό σύστημα συμμετρίας . Εξωτερικά έχουν συνήθως σχήμα πυραμίδας ή παίρνουν την μορφή εξάπλευρων πρισμάτων με έξι έδρες . Όταν ο καπνίας χαλαζίας θερμανθεί μεταξύ 300° και 400° γίνεται κίτρινος.

Η κοπή του Καπνία Χαλαζία

Η ποικιλία του καπνία χαλαζία όπως και όλες οι μορφές χαλαζία κόβεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα και με την ακριβή δομή των κρυστάλλων του. Συχνά κόβεται σε έδρες ή στιλβώνεται σε σχήμα λείου θολωτού καμπουσόν. Επίσης , μπορεί να κοπεί σε χάντρες ή να διακοσμηθεί με εγχάρακτα σχέδια ( Ιντάλιο). Οι προτιμώμενες γωνίες κοπής είναι 40° – 50° για την κορωνίδα και 43° για την επιφάνεια ουρανίσκου.

Προέλευση Καπνία Χαλαζία

Titoshop.gr Πολύτιμη ποικιλία Καπνία Χαλαζία

 Πολύτιμη ποικιλία Καπνία Χαλαζία

Ο Καπνίας Χαλαζίας βρίσκεται κυρίως σε κοιλότητες πηγματιτικών και άλλων πετρωμάτων που έχουν σχηματιστεί από ηφαιστειακή δραστηριότητα, βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Γης (πυριγενή πετρώματα) . Μερικά από τα καλύτερα κοιτάσματα καπνία χαλαζία βρίσκονται στις ακόλουθες χώρες : Βραζιλία, Αίγυπτο, Ιταλία , Μαδαγασκάρη, Σκοτία, Νότια Αφρική, Σρι Λάνκα, Ελβετία, ΗΠΑ.

Ενεργειακές ιδιότητες Καπνία Χαλαζία

Βοηθά να ανεχθείτε τις δύσκολες στιγμές με ψυχραιμία, ενδυναμώνοντας την επιμονή, την ελπίδα και την αποφασιστικότητά σας. Ευνοεί την επικοινωνία και την ανάπτυξη. Δίνει δύναμη για να πραγματοποιούμε τις ευχές, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας και εξουδετερώνει το φόβο της αποτυχίας. Προσφέρει χαρά, ηρεμία, χαλάρωση, ακεραιότητα και αντίληψη. Μας διδάσκει επίσης να απλοποιούμε τη ζωή μας και να ζούμε με τρόπο ευσεβή. Κάνει το άτομο πιο δημιουργικό και συναισθηματικό. Βοηθά στη λήψη αποφάσεων και την επίτευξη των στόχων μας. Κρατά και διαφυλάσσει τον πλούτο που εισέρχεται. Βοηθά στην αποδοχή του φυσικού, υλικού σώματος και της σεξουαλικής φύσης.

Ανακουφίζει από τους εφιάλτες και κάνει εμφανή τα όνειρά σας. Καταλαγιάζει τους φόβους και τις κυκλοθυμικές αντιδράσεις. Είναι αντικαταθλιπτικός, φέρνει θετικές σκέψεις και φτιάχνει τη διάθεση διώχνοντας τη θλίψη, τη στεναχώρια και μειώνει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Όταν έρχεται σε επαφή με αρνητικά συναισθήματα, τα διαλύει με ήρεμο τρόπο. Είναι ένα καταπληκτικό αντίδοτο για το στρες. Καθαρίζει την αύρα και το τσάκρα της βάσης, ώστε η ενέργεια να μπορέσει να κυλήσει απρόσκοπτα. Διευκολύνει τη συγκέντρωση της προσοχής, γειώνει και δημιουργεί σταθερή βάση. Καθαρίζει την ακτινοβολία, την αρνητική ενέργεια και οτιδήποτε βλαβερό έχει προσκολληθεί γύρω μας. Βοηθά το διαλογισμό, τις μαντείες και όσους ασχολούνται με μεταφυσικές και πνευματικές εργασίες. Χρήσιμος στη θεραπεία Ρέικι.

Επεξεργασία Καπνία Χαλαζία

Όπως όλες οι μορφές χαλαζία , ο καπνίας χαλαζίας δεν διαλύεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ισχυρό και επικίνδυνο υδροφθορικό οξύ . Δεν πρέπει να θερμαίνεται γιατί μπορεί να χάσει το χρώμα του ενώ με την απότομη ψύξη ραγίζει. Κόβεται σε έδρες, καμπουσόν , γλυπτική.