Αμετρίνης Χαλαζίας (Ametrine Quartz) 

Φυσικοί κρύσταλλοι Αμετρίνη Χαλαζία!

Φυσικοί κρύσταλλοι Αμετρίνη Χαλαζία!

  • Ομάδα : Οξείδια
  • Κρυσταλλικό Σύστημα: Τριγωνικό
  • Χημικός Τύπος : SiO2 με Fe+
  • Σκληρότητα : 7 , εύθραυστο.
  • Ειδικό Βάρος : 2,63-2,65
  • Σχισμός: Δεν Παρουσιάζει.
  • Θραυσμός : Κογχώδης , ανομοιόμορφος.
  • Χρώμα : Μοβ- Κίτρινο
  • Γραμμή Σκόνης : Λευκή
  • Λάμψη : Υαλώδης
  • Φωταυγεία ( Φθορισμός) : Δεν Παρουσιάζει.
  • Αναβάθμιση : Με θέρμανση , ακτινοβολία.

    Αμετρίνη Χαλαζίας

    Αμετρίνη Χαλαζίας

Η αμετρίνη, ή με την εμπορική ονομασία της ως “Βολιβιανίτης”, είναι μια φυσική ποικιλία του χαλαζία. Είναι ένα μείγμα από αμέθυστο και κιτρίνη με ζώνες μοβ και κίτρινο ή πορτοκαλί. Σχεδόν όλα τα εμπορικά διαθέσιμα αμετρίνης εξορύσσονται μόνο στη Βολιβία.

Το χρώμα των ζωνών είναι ορατά μέσα σε μια αμετρίνη και οφείλονται σε διαφορετικές καταστάσεις οξείδωσης του σιδήρου στο εσωτερικό του κρυστάλλου. Οι διαφορετικές καταστάσεις οξείδωσης συμβαίνουν λόγω της διακύμανσης της θερμοκρασίας κατά μήκος του κρυστάλλου κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του. Υπάρχει και η τεχνητή αμετρίνη που μπορεί να δημιουργηθεί με διαφορική θερμική επεξεργασία σε αμέθυστο.

Ιστορία
Ο μύθος λέει ότι η αμετρίνη εισήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τα δώρα ενός κατακτητή προς την ισπανική βασίλισσα, αφότου έλαβε ένα ορυχείο στη Βολιβία ως προίκα όταν παντρεύτηκε μια πριγκίπισσα από τη φυλή Ayoreos. Οι περισσότερες αμετρίνες σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι από συνθετικό υλικό.

Συνθετική Αμετρίνη

Συνθετικοί κρύσταλλοι Αμετρίνης!

Συνθετικοί κρύσταλλοι Αμετρίνης!

Από το 1994, ένα Ρωσικό εργαστήριο έχει τελειοποιήσει την βιομηχανική παραγωγή της, σε δίχρωμους κρυστάλλους χαλαζία που είναι μεταγενέστερη ακτινοβολημένοι για να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά χρώματα τις αμετρίνης. Πράσινο-κίτρινο ή χρυσό-μπλε Αμετρίνες  δεν υπάρχουν φυσικά. Είναι συνθετικοί.

Ενεργειακές ιδιότητες της Αμετρίνης  

Αμετρίνη Χαλαζίας

 Αμετρίνη Χαλαζίας

Η αμετρίνη είναι μία πολύ χαλαρωτική πέτρα, που πιστεύεται ότι είναι πολύτιμη για εκείνους με χρόνιες, μακροχρόνιες ασθένειες. Η πλευρά του Αμέθυστου της Αμετρίνης μπορεί να βοηθήσει με εμπειρία στη θεία καθοδήγηση, ενώ η πτυχή του Κιτρίνη επιτρέπει σε αυτή τη καθοδήγηση να αφομοιωθούν η πληροφορίες για τη ζωή του ενδιαφερόμενου.
Η αμετρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μάθησης και μπορεί συνεπώς να βοηθήσει όσους τη χρησιμοποιούν για να καταλήξουν σε δημιουργικές λύσεις σε δύσκολα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με την εργασία ή με τα προσωπικά. Η αμετρίνη συνδυάζει αρσενική και θηλυκή ενέργεια και βοηθά να φέρει αρμονία με τους άλλους.
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την αμετρίνη για να ανακουφίσουν το άγχος , και ως εκ τούτου, είναι ωφέλιμοι να τοποθετούνται σε περιοχές όπου κάποιος θα το χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή σε ένα γραφείο ή δωμάτιο, στο αυτοκίνητο, σε μια τσέπη, ή οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε κάτω από πίεση. Στην Μεταφυσική, η αμετρίνη είναι καλή για το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού. Βοηθά στην αφαίρεση της αρνητικότητα από το φυσικό σώμα καθώς και το αυρικό πεδίο, γεμίζοντας την περιοχή με το φως και την ενέργεια της αγάπης και της επούλωσης. Θα βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων από όλους τους φορείς(σωματικά, πνευματικά, ψυχικά, κλπ).